מרכיבים: | |||
10 | מלפפונים - מוצקים וטריים מאד | ||
6 שיני שום | כתושות - לפי הטעם, אני אוהבת הרבה שום | ||
שמיר חופן קצוץ | |||
5 כפות | חומץ בן יין לבן | ||
מלח | |||
5 כפות | סוכר | ||
מים | |||
אופן ההכנה:
1. פורסים את המלפפונים דק מאד במעבד מזון או במנדולינה.
2. מניחים בתוך מסננת המונחת בתוך קערה, ממליחים ומשהים כחצי שעה להגרת הנוזלים.
3. סוחטים המלפפונים מהנוזלים ומעבירים לקערה, מוסיפים שום, חומץ, סוכר, מלח וחצי כוס מים, 4. 4. 4. מערבבים היטב ומשהים לספיגת הטעמים כרבע שעה.
טועמים - אם החומץ דומיננטי מדי, מוסיפים עוד קצת מים וסוכר.
הטעם הסופי צריך להיות חמוץ מתוק, לא צורב מהחומץ ולא מתוק מידי. יש "לשחק" עם החומץ, סוכר, שום ומים עד לקבלת נוזל טעים.