ספגטי פירות ים

מתכון נפלא של שף שלום שטרית, לאוהבי פירות ים.

המרכיבים:

1/2 ק"ג מולים
300 גרם שרימפס מנוקים
1 קופסה פולפה – עגבניות חתוכות דק מאיטליה (אפשר במקום 450 גרם עגבניות טריות חתוכות)
1/3 כוס שמן זית
1 כוס יין לבן
1 כוס מים
3 שיני שום קצוצות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
פלפל שאטה – לפי הטעם, לא חובה
מעט עלי תימין ובזיליקום קצוצים
1 כוס יין לבן
1/3 כוס שמנת לבישול
חבילה פסטה

אופן ההכנה:

1. מנקים את המולים תחת מים זורמים ומסירים את "הזקן" ,מרתיחים את היין והמים, מכניסים את המולים לסיר וסוגרים עם מכסה, ומבשלים עד לפתיחת המולים, (מערבבים על ידי טלטול הסיר).
2. זורקים את המולים שלא נפתחו ,ושומרים בצד את המולים הפתוחים, שומרים גם את מי הבישול.
3. מרתיחים סיר גדול עם מים ומלח לפסטה ומבשלים הפסטה לפי הוראות היצרן. העיקרון בבישול פסטה, הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להפך. את הרוטב ניתן לחמם שוב, את הפסטה לא.
4. במחבת, מחממים את שמן הזית עם השום פלפל חריף ותימין כאשר מזהיב השום קלות מוסיפים כוס יין לבן ומאדים,
5. מוסיפים את העגבניות ומעט שמנת לעידון ומערבבים, מוסיפים מעט ממי בישול הצדפות, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הבזיליקום, מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות. מפלפלים ממליחים וטועמים ומניחים בצד.
6. במחבת אחרת מחממים שמן זית עם שום ותימין, מפלפלים וממליחים את השרימפס ומטגנים עד להאדמת השרימפס מ – 2 צדדיו מוציאים הצידה.
7. מעבירים הפסטה לכלי הגשה, מוסיפים המולים, רוטב העגבניות והשרימפס, מערבבים היטב עם 2 מזלגות ומגישים.
8. אפשר לקשט עם קצת פטרוזיליה קצוצה דק.

האתר של שף שלום שיטרית

http://www.lpd.co.il

No Comments Yet.

Leave a comment