מתכון שאפשר להפוך אותו לטבעוני, אם מחליפים את האנשובי בצלפים
מרכיבים:
6 עגבניות - להסיר את ראש העגבנייה (לשמור), לרוקן מהתוכן לקצוץ ולשמור להמשך.
3 פלחי אנשובי משומר מקופסא - או 2 כפות צלפים שטופים במים
3/4 כוס פירורי לחם
5 עלי בזיליקם קצוצים
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. להניח בכלי אפיה מרופד בדף אפיה, את חצאי העגבניות.
2. לערבב היטב את יתר החומרים, כולל תוכן העגבניות, 2 כפות שמן זית. עד לקבלת תערובת אחידה
3. למלא העגבניות ולכסות במכסה העגבניה.
4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, כחצי שעה, או עד שהמילוי מקבל גוון זהוב והעגבניה רכה.
לפני ההגשה להזליף עוד מעט שמן זית ולהגיש פושר או בטמפרטורת החדר.
לטבעונים וצמחונים - במקום אנשובי 2 כפות צלפים
בתיאבון