עוד מתכון בלקני מבית היוצר שלה. מנה המתאימה גם לצמחונים.
מרכיבים: | |||
12 | עגבניות חממה, בינוניות בגודלן בשלות וקשות | ||
1 כוס | אורז בסמטי - שטוף להסרת העמילן ולהשרות במים | ||
1 | בצל - גדול או 2 בינויים - לקצוץ | ||
5 כפות | קמח | ||
1 | ביצה | ||
200 גרם | רסק עגבניות | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - גרוס טרי, לפי הטעם | |||
1 כף | אבקת מרק עוף | ||
קורט | סוכר - לא חובה - לשבירת חמיצות העגבניות | ||
שמן זית - לטיגון העגבניות | |||
מים | |||
אופן ההכנה:
1. לחתוך את חלק העגבניה עם "העוקץ הלבן" ולרוקן את העגבניה מתוכנה, עד כדי השארת כחצי ס"מ מבשרה - לשמור התוכן להמשך.
2. לטגן את הבצל, עד להזהבה, להוסיף את האורז, מלח ופלפל ולבשל תוך ערבוב עד לאיחוד הטעמים - כחמש דקות.
3. למלא את העגבניות בתערובת האורז.
4. במחבת גדולה, עם מכסה, שתכיל את כל העבניות בשכבה אחת, להכניס שמן זית ולחממו.
5. לטבול את העגבניות - רק בצד האורז, בקמח ואח"כ בביצה ולהכניס לטיגון על צד האורז, עד להזהבה.
6. להוציא את העגבניות.
7. לאותה מחבת, עם השמן שנותר וטעמי הטיגון, להכניס את תוכן העגבניות, כשהוא קצוץ, אבקת מרק עוף, רסק עגבניות ומים עד כדי כיסוי כחצי מגובה העגבניות. לבשל הרוטב תוך ערבוב, לטעום ולתקן טעמים, (זה הזמן לסוכר, אם נדרש) ולסדר העגבניות במחבת, בשכבה אחת, כשהצד המטוגן כלפי מעלה.
להביא לרתיחה קלה של 5 דקות, לכסות, להוריד את הלהבה למינימום
כדי שתהיה רתיחה מאד עדינה, כמו בבישול איטי.
משנספגו הנוזלים והאורז רך - התבשיל מוכן.
אם האורז אינו מוכן עדיין, להוסיף 3 כפות מים ולהמשיך לבשל.
בתום הבישול לא נותר רוטב.
והכי כיף, לאכול את זה תוך שתיית אוזו.