הכמות המוצגת היא לשש מנות
המרכיבים ואופן ההכנה
לתפוחים:
4 תפוחי עץ ירוקים - חתוכים לקוביות 1X1
2 כפות סוכר
50 גרם חמאה
1/3 כפית קינמון
1/3 כוס צימוקים - לא חובה
1/3 כוס קשיו קלויים - קצוצים גס - לא חובה
1. לבשל כל המרכיבים, בלי הצימוקים והאגוזים, כ- 10 דקות
עד שתפוחי העץ רכים ועדיין פריכים.
3. להוסיף הצימוקים והאגוזים, לערבב ולהניח בצד.
לקרם:
1 קופסה שמנת מתוקה להקצפה
1 קופסת גבינת מסקרפונה
3 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל - תמצית מרוכזת
מקציפים את כל מרכיבי הקרם, עד לקבלת קרם יציב.
לשטרויזל:
2/3 כוס קמח תופח
3 כפות סוכר
3/4 חבילה חמאה קרה חתוכה לקוביות
1. לערבב היטב בידים את מרכיבי השטרויזל לקבלת פירורים גסים.
2. לפזר על תבנית אפיה ולאפות בתנור חם 180 מעלות
עד שמזהיב. - להיזהר שלא יישרף.
הרכבת המנה:
1. שכבה ראשונה של תפוחי העץ בטמפרטורת החדר.
2. שכבה שנייה של הקרם.
3. שכבה שלישית הפירורים ולהגיש עם כדור גלידה.