מתכון טוסקני שניתן לי על ידי שף שלום שטרית
מרכיבים:
6 נתחי עוף
1/3 כוס שמן זית
מלח פלפל
2 בצלים - קצוצים דק
3 גזרים - קצוצים לקוביות קטנות
4 ענפי סלרי אמריקאי – קצוצים לקוביות
4 שיני שום – קצוצות דק
½ 1 כוסות יין לבן
2 כוסות רוטב עגבניות ביתי או עגבניות מרוסקות משומרות
פטרוזילה קצוצה או מעט עלי רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה:
1. מנגבים את נתחי העוף ממליחים ומפלפלים ומטגנים בשמן הזית עד השחמה טובה.
2. מוציאים לקערה, מכניסים לסיר את הבצל, גזר, סלרי ושום ומטגנים עד להזהבה.
3. מחזירים את העוף מוסיפים את היין ומבשלים עד אידוי מחצית היין.
4. מוסיפים את רוטב העגבניות ומרתיחים, ממליחים ומפלפלים וטועמים הרוטב.
5. מנמיכים את אש ומבשלים כשעה וחצי או עד שהעוף מוכן.
6. להגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל העוף.