מרכיבים:
לבשר
1/2 ק"ג בשר טחון
3 כפות שמן - לא שמן זית
1 בצל - קצוץ
3 שיני שום - כתושות
2 גזרים - קוביות
4 ענפי סלרי אמריקאי - קוביות ( בלי העלים)
3 ענפי טימין - כל הענף
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
מלח ופלפל שחור
לפירה
5 תפוחי אדמה - לבשל לפירה
1/4 חבילה חמאה
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
- לטגן הבצל, שום, גזר, סלרי וענפי הטימין כ-10 דקות - לערבב כדי שלא יישרף. להוציא הטימין ולזרוק.
- להוסיף הבשר, רסק, מים, מלח ופלפל שחור ולבשל כשעה, תוך ערבוב.
- לטעום ולתקן טעמים.
- להכין הפירה, להוסיף החמאה והחלב ולעבד לפירה חלק ורך.
- לטעום הפירה שלא חסר מלח.
- לתבנית אפיה להכניס את הבשר ולהחליק בתבנית.
- בזהירות מוסיפים הפירה ומחליקים אותו בתבנית עם מרית, בעדינות שלא יתערבב עם הבשר.
- לאפות בתנור מחומם ל- 180 מעלות כחצי שעה ועד שהפירה זהוב.