פאי רועים – Shepherd’s Pie – לא כשר

מרכיבים:

 

לבשר

1/2 ק"ג בשר טחון

3 כפות שמן - לא שמן זית

1 בצל - קצוץ

3 שיני שום - כתושות

2 גזרים - קוביות

4 ענפי סלרי אמריקאי - קוביות ( בלי העלים)

3 ענפי טימין - כל הענף

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

מלח ופלפל שחור

לפירה

5 תפוחי אדמה - לבשל לפירה

1/4 חבילה חמאה

1/2 כוס חלב

 

אופן ההכנה:

  1. לטגן הבצל, שום, גזר, סלרי וענפי הטימין  כ-10 דקות - לערבב כדי שלא יישרף. להוציא הטימין ולזרוק.
  2. להוסיף הבשר, רסק, מים, מלח ופלפל שחור ולבשל כשעה, תוך ערבוב.
  3. לטעום ולתקן טעמים.
  4. להכין הפירה, להוסיף החמאה והחלב ולעבד לפירה חלק ורך.
  5. לטעום הפירה שלא חסר מלח.
  6. לתבנית אפיה להכניס את הבשר ולהחליק בתבנית.
  7. בזהירות מוסיפים הפירה ומחליקים אותו בתבנית עם מרית, בעדינות שלא יתערבב עם הבשר.
  8. לאפות בתנור מחומם ל- 180 מעלות כחצי שעה ועד שהפירה זהוב.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment