מרכיבים:
ל"בשר"
500 גרם טחון טבעול
1 בצל קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 גזרים חתוכים לקוביות
4 ענפי סלרי אמריקאי, בלי העלים, חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן קנולה או אחר - לא שמן זית
2 כפות רסק עגבניות עם 1/2 כוס מים
לפירה
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומבושלים עם מלח
2 כפות שמן קנולה - לא שמן זית
2 ענפי טימין, רק העלים, קצוצים
אופן ההכנה
- לטגן בשמן את הבצל, שום, גזר וסלרי כ-10 דקות - להזהר שלא ישרף.
- להוסיף הטחון טבעול, רסק, מים, מלח ופלפל ולבשל, תוך ערבוב כרבע שעה.
- לעשות פירה מתפוחי האדמה ולהוסיף 2 כפות שמן ואם לא מספיק, קצת ממי תפוחי האדמה (הפירה צריך להיות רך וחלק ולא יבש אחרת לא ניתן יהיה למרוח אותו) והטימין -לבדוק שלא חסר מלח.
- להכניס לתבנית אפיה את הטחון ולישר עם כף, בזהירות מוסיפים את הפירה ושוב מחליקים עם מזלג.
- אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות כחצי שעה, עד שהפירה זהוב.