פאי רועים טבעוני – Shepherd’s Pie

מרכיבים:

ל"בשר"

500 גרם טחון טבעול

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

2 גזרים חתוכים לקוביות

4 ענפי סלרי אמריקאי, בלי העלים, חתוך לקוביות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

3 כפות שמן קנולה או אחר - לא שמן זית

2 כפות רסק עגבניות עם 1/2 כוס מים

 

לפירה

5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומבושלים עם מלח

2 כפות שמן קנולה - לא שמן זית

2 ענפי טימין, רק העלים, קצוצים

 

אופן ההכנה

  1. לטגן בשמן את הבצל, שום, גזר וסלרי כ-10 דקות - להזהר שלא  ישרף.
  2. להוסיף הטחון טבעול, רסק, מים, מלח ופלפל ולבשל, תוך ערבוב כרבע שעה.
  3. לעשות פירה מתפוחי האדמה ולהוסיף 2 כפות שמן ואם לא מספיק, קצת ממי תפוחי האדמה (הפירה צריך להיות רך וחלק ולא יבש אחרת לא ניתן יהיה למרוח אותו) והטימין -לבדוק שלא חסר מלח.
  4. להכניס לתבנית אפיה את הטחון ולישר עם כף, בזהירות מוסיפים את הפירה ושוב מחליקים עם מזלג.
  5. אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות כחצי שעה, עד שהפירה זהוב.

No Comments Yet.

Leave a comment