הכוסמין הוא דגן מלא המכיל ויטמינים ומינרלים רבים.
הוא נחשב לדגן עתיק, עוד מתקופת הברונזה, והוא קדם לחיטה.
מרכיבים:
1 כוס כוסמין (פארו)
1 בצל גדול קצוץ לקוביות
1 כף פפריקה מתוקה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
2.25 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. לטגן הבצל בשמן זית.
2. להוסיף לבצל את הכוסמין והתבלינים ולהמשיך לטגן עוד כ- 2 דקות תוך ערבוב.
3. להוסיף המים, לערבב, להביא לרתיחה, לכסות במכסה ולבשל כמו אורז עד שכל הנוזלים נספגים.
הכוסמין מוכן כשהוא בדרגת עשייה אל-דנטה.
.