אז כמו שהיה פעם, פודינג אדום ובלי חומרים משמרים.
מבית היוצר של חמותי, שהגישה פודינג זה עם הבורקס של שבת.
מרכיבים: | |||
2 כוסות | מיץ תפוזים - טרי ומסונן | ||
6 כפיות | אבקת פודינג תות (אדום) - האבקה משמשת כקורנפלור וחשוב צבעה האדום | ||
6 כפיות | סוכר - תלוי ברמת המתיקות הרצויה | ||
1 כוס | מים | ||
אופן ההכנה:
לסיר להכניס מיץ התפוזים, הסוכר ו- 2/3 כוס מים ולהביא לרתיחה.
לערבב יתרת המים עם אבק הפודינג ולהוסיף למיץ הרותח באיטיות, תוך ערבוב ועל אש נמוכה - עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
אין חובה להשתמש בכל האבקה.
יש לקחת בחשבון שאחרי הקירור, הפודינג ממשיך להתייצב ומתקשה.
אם סמיך מידי - ניתן במהלך הבישול להוסיף מעט מים או מיץ.
הרעיון - בישול כמו דייסה.
לחלק ל- 6 גביעי הגשה, או תבנית מקושטת, לקרר מספר שעות וליהנות.