מרכיבים: | |||
1 ליטר מים | |||
250 גרם קמח סולת | |||
50 גרם חמאה | |||
1/2 כפית מלח ים | |||
שמן זית לטיגון | |||
אופן ההכנה:
להרתיח המים עם המלח, כשרותח להנמיך הלהבה ולהוסיף החמאה ובאטיות רבה את קמח התירס, הכל תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ.
כשמגיעה הפולנטה לסמיכות של דייסה סמיכה לסיים הבישול.
לשפוך לתוך תבנית ולהניח לפולנטה להתקרר.
לחתוך הפולנטה ולטגן עד להזהבה בשמן זית.
מתאים כתוספת פחמימה למנה עיקרית, בעל ערך תזונתי.