מרכיבים:
4 חתיכות פילה במשקל של כ 150 גר לחתיכה,
50 גר' חמאה
4 שיני שום שלמות
1/4 כוס יין לבן יבש.
1 לימון סחוט
4 עלי מרווה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1 כף שמיר קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מיבשים הדגים בגבת נייר,ממליחים ומפלפלים היטב את הדגים משני הצדדים.
2. ממיסים את החמאה במחבת.
3. מוסיפים את השום והמרווה, מבשלים יחד כדקה, מוציאים השום והמרווה מהמחבת.
4. מטגנים את נתחי הסלמון בחמאה, כ- 4 דקות, על הצד עם העור.
5. הופכים את הדגים, מוסיפים את היין, השמיר והלימון ומבשלים עוד כ- 4 דקות, עם מכסה.
מגישים עם הרוטב שנותר במחבת.