מרכיבים:
1/2 ק"ג פילה עוף
3 כפות שמן קנולה
1 בצל – קצוץ
2 שיני שום – כתושות
פלפל צי'לי אדום – פרוס לטבעות, הכמות לפי טעמכם ולא חובה
2 כפות סילן או דבש
2 כפות רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
2 כפות רוטב צ'ילי
1 כף פפריקה מתוקה
פלפל שחור – לפי הטעם
מלח – לפי הטעם, להזהר עם כמות המלח, כי רוטב הסויה מלוח.
חופן שומשום – מטוגן קלות, בלי שמן.
אופן ההכנה
- לטגן הבצל עם השמן, עד שנעשה שקוף-זהוב.
- להוסיף השום ולערבב.
- להוסיף את פלפל הצ'ילי האדום.
- להכין בכלי קטן רוטב – סילן, סויה, מיץ לימון ורוטב צ'ילי – לערבב היטב.
- להוסיף את פילה העוף ולערבב היטב עם הבצל, שום והפלפל החריף.
- לשפוך מעל הרוטב, לערבב היטב, לתבל בפפריקה, מלח ופלפל שחור, ולהמשיך לבשל כ- 15 דקות.
- לפזר מעל השומשום ולהגיש חם עם אורז.