מינימום עבודה ומקסימום הנאה.
תפוחי עץ, בננות, אפרסקים ועוד ועוד, הם קינוח מדהים, המלווה בקצפת מתוקה וכדור גלידה. יאמי יאמי.......
תפוחי עץ, בננות, אפרסקים ועוד ועוד, הם קינוח מדהים, המלווה בקצפת מתוקה וכדור גלידה. יאמי יאמי.......
מרכיבים: | |||
3 | בננה - חצויות לאורכן | ||
3 | תפוח עץ - קלופים, מנוקים מהליבה ופרוסים עבה | ||
3 | אפרסק - חצויים לרוחבם | ||
לבלילה: | |||
1.5 כוסות | קמח תופח | ||
2 | ביצים | ||
1/2 בקבוק | בירה | ||
קורט | מלח | ||
2 כפיות | סוכר | ||
1 כפית | תמצית וניל - מרוכזת | ||
להגשה: | |||
אבקת סוכר - לפיזור על הפירות המטוגנים | |||
שמנת מתוקה - להקצפה עם 2 כפיות סוכר | |||
גלידת וניל - כל גלידה נחשקת, כדור לכל מנה | |||
שמן קנולה - לטיגון הפירות | |||
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את כל מרכיבי הבלילה עד שלא יהיו גושים והבלילה שתתקבל תהיה דומה לבלילת פנקייק, להשהות כחצי שעה.
2. להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כפיות סוכר.
2. לצפות היטב את הפירות בבלילה ולטגן בשמן עד להזהבה.
3. להוציא את הפירות מהטיגון ולהניח על נייר סופג.
להגשה:
על שש צלחות אישיות לחלק את הפירות, לפזר אבקת סוכר, להוסף "גבעת" קצפת ומעליה כדור גלידה.
להגיש מיד ולקצור מחמאות.