פלפל ממולא – אפשר גם טבעוני

פלפל ממולא מבית אמא ז"ל הפולניה.
המרכיבים:

10 פלפלים - בצבעים שונים
350 גרם - בשר טחון - לטבעונים, מוותרים על הבשר ומחליפים בסייטן
1.75 כוסות אורז בסמטי
1/4 כוס שמן קנולה
1 בצל גדול - קצוץ ומטוגן בשמן
100 גרם - רסק עגבניות

1  בקבוק רוטב עגבניות פולפה או פאסטה

מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - הטעם
קורט סוכר
מים

אופן ההכנה:
1. להכין הפלפלים למילוי ע"י רחיצתם והסרת הגרעינים והקרומים הלבנים.
לשמור את מיכסה הפלפלים לשימוש בעת הבישול.
2. לערבב היטב הבשר/סייטן, האורז, הבצל, 100 גרם רסק עגבניות, מלח, פלפל.
3. למלא הפלפלים בתערובת האורז עד לכדי 2/3 מנפחם ולכסות במיכסה
הפלפלים - האורז תופח בבישול.
4. לכלי רחב להכניס הפלפלים בעמידה ובשכבה אחת.

5. להוסיף לסיר 2 כפות שמן, והפולפה ולבשל כשתי דקות.
6. להוסיף מים עד כחצי מהכלי, שיכסו את הפלפלים, מלח, פלפל וסוכר.

7. לבשל כ-45 דקות עד שהאורז רך. זה הזמן לטעום התיבול ולתקנו בהתאם לצורך.
מעת לעת לבדוק שיש די נוזלים ולהשקות הפלפלים בנוזלים כדי שהאורז
בתוך הפלפלים יהיה לח.

באופן זה ניתן למלא גם קישואים מרוקנים, עלי בצל, כרוב, עגבניות מרוקנות וכו'.
אפשר להכין סיר ממולאים מגוון מירקות שונים.

 

No Comments Yet.

Leave a comment