פסטה עם הרבה גודיז

מרכיבים:
1 חבילה פסטה – לבשל לפי הוראות היצרן

לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 ענף מרווה
3 שיני שום קלופים ושלמים
20 עגבניות שרי בצבעים שונים – חתוכות לחצאים
4 כפות גדושות של עגבניות שרי מיובשות
150 גרם ארטישוק בשמן – חתוך לחצאים
3/4 כוס אפונה קפואה מהסוג העדין והקטן
1/4 כפית אורגנו יבש
מלח ים – לפי הטעם – להיזהר בכמות המלח
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לסיר קטן להכניס השמן זית, ובעודו קר, להוסיף השום והמרווה.
לטגן מספר דקות עד שהשמן מקבל את ניחוחות התבלינים.
להוציא השום והמרווה ולזרוק – להיזהר שהשום לא יישרף.
2. להוסיף את עגבניות השרי, העגבניות המיובשות והארטישוק
לערבב ולבשל על להבה בינונית מספר דקות.
3. להוסיף האפונה, אורגנו, מלח ולפלפל שחור, לערבב ולבשל עוד
מספר דקות.
4. לסנן הפסטה ולהשאיר 1/2 כוס ממי בישול הפסטה.
5. לערבב הרוטב עם הפסטה ומי בישול הפסטה.

6. בהגשה לטפטף בכל צלחת מעט שמן זית.

לאלה שאינם טבעונים - להגיש עם פרמזן.

No Comments Yet.

Leave a comment