מרכיבים
300 גרם פטריות - קצוצות, מסוגים שונים
1 קופסה שמנת לבישול
1 בצל גדול - קצוץ דק
75 גרם חמאה
מלח גס - לפי הטעם
פלפל גרוס טרי - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט
500 גרם ספגטי/ספגטיני/טליאטלה
50 גרם פרמזן - לפיזור מעל המנה
אופן ההכנה
1. מרתיחים את המים בסיר הגדול. מוסיפים כפית מלח ואת הפסטה, ומבשלים לפי הנחיות היצרן.
2. מתחילים להכין את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שנהיה שקוף.
3. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומאדים עד שהן מתרככות קצת ונשארות מעט פריכות.
4. מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות, מבשלים עד לעיבוי השמנת, על אש נמוכה.
5. מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים - מתקנים טעמים.
6. מוסיפים את הפסטה המסוננת, מערבבים ומגישים כשמעל מפזרים על כל מנה גבינת פרמזן.
בתיאבון.