מרכיבים: | |||
1 חבילה | סייטן - 350 גרם בטעם בולונז - מגיע טחון | ||
1 | בצל - קצוץ דק | ||
3 | שיני שום - קצוץ דק | ||
1 | סלרי - ראש - חתוך לקוביות | ||
2 | גזרים - חתוך לקוביות | ||
2 כפות | סלרי עלים - קצוצים דק | ||
1/2 כוס | פטרוזיליה - קצוצה דק | ||
1/2 בקבוק | רוטב פסאטה - רוטב עגבניות של מוטי | ||
100 גרם | רסק עגבניות | ||
1/2 כפית | סוכר - רק אם צריך, לא חובה | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - גרוס טרי - לפי הטעם | |||
4 | 4 ענפי טימין טרי - להוציא אחרי הבישול | ||
פרמזן טבעוני - וגה לקישוט המנה | |||
עלי בזיליקום | לקישוט המנה | ||
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים גס | |||
1 | מרווה - ענף קטן - להוציא אחרי הבישול | ||
1/2 כוס | שמן זית |
אופן ההכנה:
1. לטגן הסייטן בשמן זית מספר דקות תוך כדי ערבוב, יחד עם ענפי הטימין והמרווה.
2. להוציא הסייטן, ולזרוק את ענפי צמחי התבלין, ולהכניס הבצל והשום ולטגן עד שנעשה שקוף.
3. להוסיף את יתר הירקות - סלרי ראש, גזר ולטגן 5 דקות.
4. להוסיף הסייטן, פטרוזיליה קצוצה, בזיליקום קצוץ, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סוכר, מלח ופלפל, להביא לרתיחה, להנמיך האש ולבשל כשעה על להבה נמוכה. לטעום ולתקן טעמים.
5. לבשל הפסטה במי מלח - כלל חשוב בבישול פסטה - רוטב מחכה לפסטה.
6. לסנן הפסטה להעביר לרוטב ולערבב, לקשט בבזיליקום ופרמזן טבעוני ולהגיש.
.