פסטה ברוטב לבן ושרימפס

המרכיבים:

1 חבילה ספגטי - מבושל במי מלח לפי הוראות היצרן - אני אוהבת דה-צ'קו
4 שיני שום - קצוצות דק, או כתושות
25 גרם חמאה
200 גרם גבינות צהובות מגוררות - גאודה, פרמזן, צ'דר, או כל תערובת אחרת
חופן פרמזן מגורר - לפיזור מעל המנה
1 שמנת מתוקה לבישול
100 גרם שרימפס - קטנים ומנוקים
פטרוזיליה קצוצה לקישוט המנה
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים מבישול הפסטה

אופן ההכנה:

כלל יסוד בהכנת פסטה - הרוטב תמיד ממתין לפסטה ולא להיפך

1. להמיס החמאה ולטגן השום עד שנעשה שקוף, להזהר שלא ישרף, זה הופך למר.
2. להוסיף השמנת, להביא לרתיחה ולהוסיף השרימפס, מלח ופלפל ולבשל עד שהשרימפס נעשים כתומים,  כשתי דקות.
3. להוסיף הגבינות ולבשל על להבה בינונית גד שהגבינה נמסה, תוך ערבוב מתמיד.
4. להוסיף כרבע כוס מים מבישול הפסטה כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מידי, לערבב ולהביא לרתיחה עדינה ולשפוך מעל הפסטה.
5 לערבב היטב הפסטה עם הרוטב, לקשט בפרמזן מגורר ומעט פטרוזיליה.

להגיש עם יין לבן ולהתמוגג.

No Comments Yet.

Leave a comment