פסטה לימונצ’לו

מנה מעולה שאכלתי בטיול קולינארי של שף שלום שטרית לטוסקנה, והמתכון הוא באדיבותו.

 

המרכיבים:

500 גרם פסטה פטוציני
6 שיני שום - פרוסים דק
100 גרם חמאה הולנדית או צרפתית
1 חבילה שמנת עמידה 38%
8 לימונים - להוציא את פלחי הלימון ולקצוץ דק ללא גרעינים
מיץ לימון – לפי הצורך
120 מ"ל - לימונצ'לו
מלח פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. להכניס למחבת החמאה והשום ולטגן עד שהשום רך.1
2. להוסיף הלימונצ'לו ואת 3/4 בשר הלימונים, השמנת, המלח והפלפל.2
3. להביא לרתיחה קלה ולהסיר מהאש.3
4. טועמים – הטעם צריך להיות מעט מתקתק יותר מהלימונצ'לו, ומלוחה יותר מהרגיל.
5. לבשל הפסטה לפי הוראות היצרן.
6. כשהפסטה מוכנה, להכניס אותה לרוטב הרותח, ולהסיר מהאש.
7. לערבב הפסטה והרוטב עם 2 מזלגות עד שהרוטב נספג בפסטה.
8. להגיש בצלחות אישיות, לקשט עם יתרת הלימון ועירית או פטרוזיליה קצוצה לצבע נוסף.

בתיאבון.

 

http://www.lpd.co.il

No Comments Yet.

Leave a comment