מרכיבים:
4 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
1 גזר חתוך לקוביות
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצים
מעט שמן זית
חבילה פסטה
מלח
פלפל שחור
קורט צ'ילי חריף
1 שמנת מתוקה לבישול
1 פאסטה - רוטב עגבניות
1 ענף בזיליקום
1/4 כוס ממיי בישול הפסטה
פרמזן מגורר
עלי בזיליקם לקישוט הפסטה.
אופן ההכנה:
- לטגן את ארבעת הירקות עם שמן הזית, עד שהבצל נעשה שקוף.
- להוסיף מלח, פלפל שחור וקצת צ'ילי (לא חובה), לערבב ולהמשיך לבשל עוד 2 דקות.
- בינתיים לבשל הפסטה עם מלח לפי הוראות היצרן.
- להוסיף הפאסטה עגבניות וענף הבזיליקום, לבשל מספר דקות עד לרתיחה, תוך ערבוב.
- להוסיף השמנת המתוקה ולבשל עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב.
- להוציא את ענף הבזיליקום.
- לטעום ולתקן טעמים.
- לסנן הפסטה, להעביר לרוטב יחד עם מי בישול הפסטה ולבשל עוד 2 דקות תוך ערבוב.
- להעביר לכלי הגשה, לפזר הפרמזן ולקשט עם עלי הבזיליקום.