המתכון הוא מבית היוצר של חברתי רותי.
המרכיבים:
למרינדה
1/2 חזה הודו נקבה - מנוקה מעור, שומן וגידים - לבקש מהקצב
3 שיני שום כתושות
1 כף מלח גס - לציפוי ההודו
1 פלפל צ'ילי - חתוך דק - לא חובה
1 ליטר ריוויון
2 ענפי תימין - העלים בלבד
שמן זית למריחה על הבשר
לציפוי הנתח
1 כף פפריקה אדומה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
1 כף סילאן/דבש
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, חוץ מהמלח והשמן.
- מורחים את ההודו בשמן והמלח.
- מכניסים הנתח למרינדה, מכסים ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.
- מוציאים מהמרינדה ומצפים במרכיבי הציפוי.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות, אופים כ- 10 דקות, מורידים הטמפרטורה ל- 150 מעלות ואופים עוד כ-45 דקות. דוקרים במזלג, ואם יוצאים מיצים שקופים, זה מוכן. אם לא להמשיך לאפות עוד רבע שעה.
- מוציאים מהתנור, מצננים במקרר מספר שעות - פורסים דק ומכינים את הכריך האולטימטיבי.
טיפ: ברוטב שנשאר להכין תפוחי אדמה או אורז - בונוס נוסף למנה.