פסטרמה של חזה הודו נקבה

המתכון הוא מבית היוצר של חברתי רותי.

המרכיבים:

למרינדה

1/2 חזה הודו נקבה - מנוקה מעור, שומן וגידים - לבקש מהקצב

3 שיני שום כתושות

1 כף מלח גס - לציפוי ההודו

1 פלפל צ'ילי - חתוך דק - לא חובה

1 ליטר ריוויון

2 ענפי תימין - העלים בלבד

שמן זית למריחה על הבשר

לציפוי הנתח

1 כף פפריקה אדומה

1 כף פפריקה מעושנת

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 כף סילאן/דבש

פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1.  מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, חוץ מהמלח והשמן.
  2. מורחים את ההודו בשמן והמלח.
  3. מכניסים הנתח למרינדה, מכסים ומכניסים למקרר ל- 24 שעות.
  4. מוציאים מהמרינדה ומצפים במרכיבי הציפוי.
  5. מחממים תנור ל- 220 מעלות, אופים כ- 10 דקות, מורידים הטמפרטורה ל- 150 מעלות ואופים עוד כ-45 דקות. דוקרים במזלג, ואם יוצאים מיצים שקופים, זה מוכן. אם לא להמשיך לאפות עוד רבע שעה.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים במקרר מספר שעות - פורסים דק ומכינים את הכריך האולטימטיבי.

טיפ: ברוטב שנשאר להכין תפוחי אדמה או אורז - בונוס נוסף למנה.

No Comments Yet.

Leave a comment