פריטטה – חביתת ירקות איטלקית

מרכיבים:
1 בצל - גדול וקצוץ
400 גרם תרד טורקי
2 עגבניות - קצוצות
1 תפוח אדמה - גדול ופרוס דק
2 כפות פרמזן
0.25 כוס שמן זית
8 ביצים - לחוששים מכולסטרול, ניתן להשתמש ב-4 ביצים שלמות + 4 חלבונים.
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - עלים בלבד - לפי הטעם

אופן ההכנה:
במחבת כבדה ועמוקה להזהיב את הבצל עם חצי מכמות שמן הזית, להוסיף תפוח אדמה ולטגן מספר דקות, להוסיף את העגבניות, התרד, מלח, פלפל שחור ולהמשיך לבשל עד לאידוי הנוזלים.
להסיר מהאש ולתת להתקרר קצת.
בכלי נפרד לערבב היטב את הביצים עם הפרמזן והבזיליקום, להוסיף את כל הירקות המבושלים, לערבב הכל יחד, להחזיר למחבת הנקייה עם יתרת שמן הזית ולטגן מספר דקות.
להעביר לגריל למספר דקות עד שחלקה העליון של הפריטטה יציב.
טעים גם חם וגם קר.

No Comments Yet.

Leave a comment