מרכיבים: | |||
1 | בצל - גדול וקצוץ דק | ||
8 | שיני שום - כתושות | ||
1 חבילה | מנגולד - מנוקים מהגבעול הלבן וקצוצים | ||
4 | קישואים - קלופים וקצוצים לקוביות קטנות | ||
300 גרם | פטריות מסוגים שונים - קצוצות לקוביות קטנות | ||
2 | תפוחי אדמה - קצוצים לקוביות קטנות | ||
100 גרם | גבינת פטה - מפוררת | ||
10 | ביצים - טרופות | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם | |||
2 כפות | שמן כמהין - לא חובה - אם יש | ||
4 כפות | שמן זית | ||
אופן ההכנה:
1. במחבת רחבה וגבוהה לטגן בשמן את הבצל עד לשקיפות, להוסיף השום ואת כל שאר הירקות ולטגן עד שהכל מתרכך.
2. להעביר למסננת לניקוז הנוזלים.
3. להחזיר למחבת לטיגון עד ליבוש הירקות.
4. להוסיף הגבינה והביצים לערבב.
5. לתבל במלח ופלפל ואם יש, להוסיף גם את שמן הכמהין.
6. לטעום ולתקן תיבול.
7. לטגן עד שהביצים מתייצבות בתחתית והחביתה מתמצקת, ולהכניס לתנור מחומם לעוד 5 דקות להתייצבות החלק העליון של הפריטטה.
8. להגיש חם או פושר.