המצרכים
4 בצלים גדולים קצוצים דק.
1/4 כוס שמן
2 כוסות חומוס מבושל או שעועית
2 חופנים תרד חלוט וקצוץ
1/2 כוס קמח אוסם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
200 גרם פטריות קצוצות - כל סוג יתאים, או מעורב
1/4 כוס טחינה גולמית
ללא טבעונים - חופן פרמזן לתוך התערובת ועוד קצת לפיזור מעל המאפה
ללא טבעונים - להוסיף 3 ביצים לתערובת
אופן ההכנה
1. מטגנים הבצל עד להזהבה ומסירים מהאש.
2. מועכים החומס/שעועית ומוסיפים התרד והקמח, מלח, פלפל, פטריות, טחינה, הבצל והשמן מהטיגון.
3. מכניסים לתבנית, מפזרים מעל הפרמזן ואופים ב- 180 מעלות עד שמזהיב.
4. מוציאים מהתנור ממתינים 5 דקות ומגישים.
5. לאפות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, חצי שעה.
בתיאבון.