המאירי הוא גבן מצפת, המחלבה שלו קיימת למעלה מ- 160 שנה.
הגבינה המלוחה שלו לא דומה לשום גבינה אחרת.
אין צורך לנסוע לצפת, ניתן להשיג אותה במספר חנויות ברח' לוינסקי - לא לוותר להשתמש במקור, זה משתלם.
מקור פשטידה זו הוא בלקני, ממטבחה של חמותי.
מרכיבים:
1 יחידות פסטה
350 גרם גבינה בולגרית של המאירי - קוביה - לפורר
3 ביצים
200 גרם מרגרינה - זה המתכון היחידי בו אני משתמשת במרגרינה ואין לכך תחליף
מלח גס
אופן ההכנה:
בסיר לבישול פסטה מרתיחים מים עם מלח ומבשלים הפסטה - אל דנטה.
מנקזים המים מהפסטה, מכניסים לקערה, מוסיפים 3/4 חבילה מרגרינה
וממיסים תוך ערבוב, מוסיפים הגבינה ומערבבים שוב ורק לבסוף מוסיפים 2 ביצים.
מערבבית הכל היטב.
מכניסים לתבנית אפיה ומהדקים הפסטה, אין צורך לשמן, מברישים מעל את הביצה הנותרת, ומפזרים את יתרת המרגרינה כשהיא חתוכה לקוביות.
אופים עד אשר הפשטידה זהובה. לאוהבי הקרנציות - לאפות עוד מספר דקות.
להמתין לפני ההגשה, הפשטידה צריכה להתקרר מעט ואז היא גם נקשרת טוב יותר.