מרכיבים:
1/2 קילו בשר בקר טחון
8 תפוח אדמה - פירה מ-8 תפוא"ד גדולים
1 כוס/ות עגבניה שרי - חצויות
1 בצל - קצוץ
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - גרוס טרי - לפי הטעם
2 ביצים - לפירה
50 גרם חמאה - לפירה
אופן ההכנה:
1. לטגן הבצל עד להזהבה, להוסיף העגבניות ולהמשיך לבשל מספר דקות עד שמי העגבניות התאדו.
2. להוסיף הבשר ולתבל ולהמשיך לבשל עד שמשנה צבעו והופך לפירורים ואין נוזלים.
3. להכניס לפירה את החמאה לערבב עד שנמסה, להוסיף הביצה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. לתבנית משומנת להכניס 2/3 מכמות הפירה, להוסיף מעל את הבשר ולסיים עם יתרת הפירה.
5. לפזר מעל גבינה צהובה מגוררת ולאפות ב- 180 מעלות כ- 40 דקות עד שהחלק העליון מוזהב.
לתת לפשטידה להתקרר מעט כדי שלא תתפורר בהגשה.
בתיאבון.