מירקות שורש ועד פטריות - מנה חורפית - "אוכל מנחם".
נא לא להבהל מרשימת המרכיבים הארוכה, הכל חתוך גס מאד והכל נכנס ביחד לסיר. וכל זה בצ'יק צ'ק.
מרכיבים:
12 שוקיים עוף
1/4 כוס שמן זית
2 בצל - קצוץ גס מאד
10 גזר - פרוס לטבעות עבות וגסות
2 כרישה - פרוסה לטבעות עבות וגסות
1 פלפל אדום - פרוס לרצועות
1 פלפל ירוק - פרוס לרצועות
1 פלפלון חריף - חצויים - לא חובה
1 שורש סלרי - חתוך גס
2 קולרבי - חתוך גס
3 עגבניות - חתוכה גס
4 פטריות פורטובלו - להסיר הרגל ולקרוע לפיסות גדולות
4 קישוא - פרוס לטבעות עבות וגסות
4 תפוחי אדמה - חתוך גס
1/2 כוס - יין לבן
1/2 כפית בהרט - או לפי הטעם
1/2 כפית כמון - או לפי הטעם
3 כפות פפריקה
מלח ים לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מטגנים את הבצל בשמן זית עד שנעשה שקוף.
2. מוסיפים את השוקיים ומטגנים עד להזהבה.
3. מכניסים את כל הירקות לסיר ומכסים, מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר.
4. מתבלים ומערבבים בזהירות.
5. מבשלים על הלהבה הנמוכה עד שהכל רך.
6. הירקות מפרישים המון מיצים, לכן כשהכל רך, מסירים את המכסה, מעבירים ללהבה גבוהה ומאדים ומצמצמים את הרוטב עד שנעשה סמיך.
בתיאבון