הקוגל הירושלמי הוא מעדן דתי-חרדי בטעם חריף מתוק ואינו נאכל כקינוח, אלא כתוספת, או בפני עצמו.
הוא נאפה כל הלילה - כמו חמין.
מרכיבים: | |||
500 גרם | אטריות - דקות - לא פסטה. מבושלות לפי הנחיות היצרן. | ||
1 כוסות | סוכר - לקרמל | ||
0.5 כוסות | שמן קנולה - לקרמל | ||
4 | ביצים | ||
מלח - לפי הטעם | |||
2 כפות | פלפל שחור - לפי מידת החריפות הרצויה | ||
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 100 מעלות.
2. בסיר שנכנס לתנור מחממים את השמן, מוסיפים 1 כוס סוכר ומבשלים עד לקבלת קרמל.
3. מוסיפים את האטריות, מערבבים עד שהקרמל מצפה היטב את האטריות ומסירים מהאש.
4. מוסיפים את הביצים, יתרת הסוכר, מלח אם צריך ופלפל שחור לפי הטעם.
5. מטגנים כ- 10 דקות ואז מעבירים לתנור החם לכל הלילה.
הקוגל צריך להיות חריף מתוק.
בתיאבון