לאוהבי התאנים - זה בשבילכם.
התאנה היא פרי מדהים, מתוק ואפילו סקסי.
התאנה היא פרי מדהים, מתוק ואפילו סקסי.
מרכיבים: | |||
14 | תאנים בשלות ומתוקות מחולקות לרבעים | ||
1/2 כוס | חומץ בלסמי | ||
3 כפות | דבש | ||
1 כוס | קמח לבן - לקרמבל/שטרייזלך | ||
0.5 כוס | סוכר - לקרמבל/שטרייזלך | ||
100 גרם | חמאה - לקרמבל/שטייזלך - חמאה קרה חתוכה לקוביות | ||
להגיש עם כדור גלידה | |||
אופן ההכנה:
להכניס את הבלסמי לכלי קטן כבד, לחמם, להוסיף את הדבש, לערבב ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם לשליש.
יש להזהר בתהליך שהרוטב לא יתגבש - הצמצום אורך כ-10 דקות ומתקבל רוטב קרמלי סמיך.
לצנן - לא במקרר (אם נשאר לשמור במקרר).
הקרמבל - לערבב בידים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת פירורים, לפזר על תבנית קטנה ולאפות בתנור מחומם 180 מעלות מספר דקות, עד שמזהיב.
ההגשה - לסדר התאנים והקרמבלס בכלים אישיים, לשפוך מעל מעט בלסמי ולקשט עם כדור גלידה