לאוהבי התאנים - זה בשבילכם.
התאנה היא פרי מדהים, מתוק ואפילו סקסי.
התאנה היא פרי מדהים, מתוק ואפילו סקסי.
| מרכיבים: | |||
| 14 | תאנים בשלות ומתוקות מחולקות לרבעים | ||
| 1/2 כוס | חומץ בלסמי | ||
| 3 כפות | דבש | ||
| 1 כוס | קמח לבן - לקרמבל/שטרייזלך | ||
| 0.5 כוס | סוכר - לקרמבל/שטרייזלך | ||
| 100 גרם | חמאה - לקרמבל/שטייזלך - חמאה קרה חתוכה לקוביות | ||
| להגיש עם כדור גלידה | |||
אופן ההכנה:
להכניס את הבלסמי לכלי קטן כבד, לחמם, להוסיף את הדבש, לערבב ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהרוטב מצטמצם לשליש.
יש להזהר בתהליך שהרוטב לא יתגבש - הצמצום אורך כ-10 דקות ומתקבל רוטב קרמלי סמיך.
לצנן - לא במקרר (אם נשאר לשמור במקרר).
הקרמבל - לערבב בידים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת פירורים, לפזר על תבנית קטנה ולאפות בתנור מחומם 180 מעלות מספר דקות, עד שמזהיב.
ההגשה - לסדר התאנים והקרמבלס בכלים אישיים, לשפוך מעל מעט בלסמי ולקשט עם כדור גלידה

