מרכיבים:
2 כוס/ות קמח מצה
2 כוס/ות מים רותחים
6 ביצים
10 כף/ות שמן קנולה - לקניידלעך
200 גרם בשר בקר טחון
1 בצל - קצוץ דק
3 כף/ות שמן קנולה
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים היטב את הקמח, מים, שמן, מלח ופלפל ורק בסוף מוסיפים הביצים אחת אחת כדי שלא תתקרשנה מחום המים.
ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
מטגנים בשמן את הבצל עד להזהבה, מוסיפים הבשר, מלח ופלפל וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד עד שהבשר מאבד את צבעו האדם והופך לפירורים.
מרתיחים סיר גדול עם מי מלח ובמקביל יוצרים הכדורים בגודל כדורי פינג פונג. בכל כדור עושים חור עם האצבע, ממלאים במעט בשר
וסוגרים היטב תוך גלגול הכדור בין הידים.
מכניסים למים הרותחים ומבשלים, שהכדורים צפים ממשיכים לבשל עוד
כ-10 דקות.
אני נוהגת לפתוח אחד ולראות אם אכן מוכן.
מוציאים מהמים ומגישים מיד עם מרק עוף ובשר (מתכון באתר).
אם הקניידלעך מתקררים, אני מחממת אותם במרק.