מרכיבים: | |||
7 יחידות | חצילים - גדולים, קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ | ||
קמח - לקימוח החצילים | |||
2 | ביצים - לטבילת החצילים | ||
לתערובת הקציצות | |||
1 קילו | בשר בקר טחון | ||
2 | תפוחי אדמה - מגוררים | ||
2 פרוסות לחם לבן/חלה מושרות במים וסחוטות - או פירורי לחם | |||
1 יחידות | בצל - גדול ומגורר | ||
2 | ביצים טרופות | ||
בישול הקציצות | |||
3 כפיות | אבקת מרק | ||
פלפל שחור | |||
מים - לכיסוי התבשיל | |||
אופן ההכנה:
החצילים:
להכניס החצילים למסננת גדולה, להמליח ולהניח בצד לחצי שעה לניקוז הנוזלים.
לנגב החצילים מעודפי הנוזלים והמלח, לקמח, לטבול בביצה ולטגן בסיר גדול, בו יתבשל התבשיל, עד להזהבת החצילים. להניח על נייר סופג, שיספוג יתרת השמן המיותר.
הקציצות:
לערבב היטב בידיים הבשר, תפוא"ד, הבצל, לחם, ביצים, מלח ופלפל שחור.
לטגן הקציצות בסיר בו טוגנו החצילים. להניח על נייר סופג.
הרכבת התבשיל
בסיר בו נשאר השמן מטיגון החצילים והבשר נשארו גם שאריות ונוזלי הבשר - להוסיף כוס וחצי מים, פלפל שחור ואבקת מרק ולגרד עם כף עץ את כל השאריות שדבקו בסיר ולבשל על לרתיחה.
לסדר בסיר שכבות של החצילים, מעליהן שכבת קציצות ומעל שוב שכבת חצילים ולהוסיף מים עד לכיסוי התבשיל.
לאחר הרתיחה להמשיך לבשל על להבה נמוכה כשעה ורבע ועד שנוזלים נספגים.
בתיאבון !