את הקציצות האלה הכינה אמא ז"ל.
אין בהן תבלינים או ירקות או עגבניות, אבל אלה קציצות של אמא הפולניה
והן תמיד תהיינה מדהימות.
אופן ההכנה:
לקציצות
1/2 קילו בשר - טחון
1 בצל קטן – קצוץ דק
2 שיני שום – כתושות
1 תפוח אדמה – מגורר דק
2 כפות פירורי לחם
2 כפות פטרוזיליה - קצוצה דק
1 ביצה
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן לטיגון הקציצות
4 תפוחי אדמה – חתוכים גם
2 בצלים – קצוצים דק
1 כף פפריקה מתוקה
1 כוס מים
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. לערבב היטב את מרכיבי הקציצות, בלי השמן, לערבב היטב בידיים עד לקבלת תערובת לקציצות, שניתן ליצור ממנה קציצות.
2. להכין הקציצות ולטגן בשמן.
3. בסיר להכניס השמן ולטגן הבצל עד שמזהיב.
4. להוסיף הקציצות המטוגנות, תפוחי אדמה, פפריקה, מלח, פלפל, פפריקה ומים ולבשל על להבה נמוכה עד שתפוחי האדמה רכים.