אוקייייי - אז כרגע יצא אילתור חדש מהתנור.
אני לא מתאפקת ומעלה אותו לאוויר בטרם ישכח. יצא מדההההים.
מרכיבים: |
|
500 גרם |
|
חזה עוף - חתוך לקוביות זעירות ולא לטחון. |
|
2 |
|
סלרי - לקצוץ העלים. לחתוך ראשי הסלרי לקוביות קטנות. |
|
1 |
|
חציל - קלויי ומנוקה |
|
4 |
|
לחם לבן - פרוסות רטובות ובלי הקרום |
|
|
|
פירורי לחם - כנדרש - כדי שאפשר יהיה לעשות קציצות |
|
4 כף/ות |
|
שמן קנולה |
|
2 |
|
ביצים |
|
|
|
מלח ים - לפי הטעם |
|
|
|
פלפל לבן - לפי הטעם |
2 ענפי טימין העלים בלבד קצוצים |
1.5 יחידות |
|
מיץ לימון - מיץ מלימון וחצי - או לפי הטעם. |
|
1 כוס/ות |
|
מים |
|
אופן ההכנה:
1. תערובת הקציצות: לערבב היטב בקערה את הבשר, קוביות הסלרי, החציל, לחם לבן, 2 כפות שמן קנולה, ביצים, מלח ופלפל. אם התערובת רכה מדי - להוסיף פירורי לחם עד שניתן יהיה לגלגל קציצות.
2. הרוטב: להכניס את עלי הסלרי והטימין לתבנית אפייה, להוסיף מיץ לימון, מים, 2 כפות שמן, מלח ופלפל, לערבב ולהכניס לתנור עד שמתחמם. להוציא את התבנית מהתנור, ליצור כדורי בשר ולהוסיפם צפופים לתבנית.
2. לאפות מכוסה כ- 30 דקות בתנור מחומם ל- 170 מעלות, להוריד את הכיסוי ולאפות מספר דקות עד שהקציצות מזהיבות מעט.
3. להגיש עם אורז לבן וירקות.
בתיאבון. |