קציצות עוף חמוצות בתנור

אוקייייי - אז כרגע יצא אילתור חדש מהתנור. 
אני לא מתאפקת ומעלה אותו לאוויר בטרם ישכח. יצא מדההההים.
מרכיבים:
500 גרם חזה עוף - חתוך לקוביות זעירות ולא לטחון.
2 סלרי - לקצוץ העלים. לחתוך ראשי הסלרי לקוביות קטנות.
1 חציל - קלויי ומנוקה
4 לחם לבן - פרוסות רטובות ובלי הקרום
פירורי לחם - כנדרש - כדי שאפשר יהיה לעשות קציצות
4 כף/ות שמן קנולה
2 ביצים
מלח ים - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
2 ענפי טימין העלים בלבד קצוצים
1.5 יחידות מיץ לימון - מיץ מלימון וחצי - או לפי הטעם.
1 כוס/ות מים

אופן ההכנה:
1. תערובת הקציצות: לערבב היטב בקערה את הבשר, קוביות הסלרי, החציל, לחם לבן, 2 כפות שמן קנולה, ביצים, מלח ופלפל. אם התערובת רכה מדי - להוסיף פירורי לחם עד שניתן יהיה לגלגל קציצות.
2. הרוטב: להכניס את עלי הסלרי והטימין לתבנית אפייה, להוסיף מיץ לימון, מים, 2 כפות שמן, מלח ופלפל, לערבב ולהכניס לתנור עד שמתחמם. להוציא את התבנית מהתנור, ליצור כדורי בשר ולהוסיפם צפופים לתבנית.
2. לאפות מכוסה כ- 30 דקות בתנור מחומם ל- 170 מעלות, להוריד את הכיסוי ולאפות מספר דקות עד שהקציצות מזהיבות מעט.
3. להגיש עם אורז לבן וירקות.
בתיאבון.

No Comments Yet.

Leave a comment