מרכיבים: | |||
8 | תפוחי אדמה אדומים וגדולים, מבושלים על קליפתם במי מלח - מסיימים הבישול רגע לפני התפוררותם ומכניסים למקרר. | ||
3 | שמנת חמוצה 15% | ||
6 | סלמי - יבש, פרוסות בנות חצי ס"מ כל אחת, קצוצות לקוביות קטנות. לשומרי הכשרות לוותר על הנקניק. | ||
8 | ביצים קשות - פרוסות | ||
מלח | |||
פלפל שחור גרוס טרי וגס | |||
שמן - לשימון התבנית | |||
40 גרם | חמאה - חתוכה לקוביות | ||
אופן ההכנה:
משמנית תבנית אפיה בשמן, קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות של כחצי ס"מ.
הרכבת המנה:
1. מסדרים שכבה ראשונה של תפוחי אדמה מתבלים במלח ופלפל, מורחים מעל השמנת מעליה שכבת ביצים קשות ונקניק.
2. חוזרים פעם שניה על התהליך.
3. מסיימים בשכבה שלישית של תפוחי אדמה מתבלים במלח ופלפל.
4. מפזרים מעל את קוביות החמאה.
מכניסים לתנור מחומם 180 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהשכבה העליונה זהובה.