רוטב בולונז לפסטה

מרכיבים:

1 ק"ג בשר בקר - טחון

3 בצלים גדולים - פרוסים לקובניות

6 ענפי סלרי אמריקאי - קצוצים לקוביות

4 גזרים - קצוצים לקוביות

4 שיני שום - קצוצות דק

2 ענפי בזיליקום

2 ענפי מרווה

5 ענפי תימין

3 ענפי אורגנו

שמן זית לטיגון

צנצנת פולפה של חברת מוטי,או יצרן אחר - כ- 700 גרם - עגבניות מרוסקות איטלקיות

200 גרם רסק עגבניות

מים - בכמות בקבוק הפולפה

מלח - לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

קמצוץ סוכר

פרמזן לקישוט המנה

 

אופן ההכנה:

  1. לסיר שטוח (סוטג') להכניס השמן לטגן בו את כל צמחי התבלין, השמן הופך לארומתי מאד, ואז לסלק את העלים.
  2.  להוסיף לסיר את הבשר, לפורר אותו ולטגן אותו עז שמשנה צבעו.
  3. להוציא הבשר מהסיר.
  4. להוסיף שמן זית, להוסיף הבצל ולטגן עד, שנעשה שקוף. להוסיף השום לעוד 3 דקות ואז את הגזר והסלרי.
  5. לבשל כ-10 דקות, להכניס הבשר ולבשל עוד כ- 10 דקות.
  6. להוסיף הפולפה, המים ורסק העגבניות -לערבב היטב.
  7. לתבל במלח, פלפל וסוכר, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה מאד, כדי לאדות הרוטב.
  8. לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי - בישול אטי.
  9. לטעום ולתקן טעמים.
  10. להגיש עם פרמזן.

No Comments Yet.

Leave a comment