מרכיבים:
1 ק"ג בשר טחון
3 בצלים גדולים - פרוסים לקובניות
6 ענפי סלרי אמריקאי - קצוצים לקוביות
4 גזרים - קצוצים לקוביות
4 שיני שום - קצוצות דק
2 ענפי בזיליקום
2 ענפי מרווה
5 ענפי תימין
3 ענפי אורגנו
שמן זית לטיגון
בקבוק פסאטה של חברת מוטי (מחית עגבניות) - או 5 עגבניות גדולות מרוסקות - 700 גרם
100 גרם רסק עגבניות
1 כוס מים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
קמצוץ סוכר
פרמזן - לקישוט המנה
אופן ההכנה:
- לסיר שטוח (סוטאז') להכניס השמן לטגן בו את כל צמחי התבלין, השמן הופך לארומטי מאד, ואז לסלק את צמחי התבלין.
- להוסיף לסיר את הבשר, לפורר אותו ולטגן אותו עד שמשנה צבעו.
- להוציא הבשר מהסיר.
- להוסיף שמן זית, להוסיף הבצל ולטגן עד שנעשה שקוף. להוסיף השום לעוד 3 דקות ואז את הגזר והסלרי.
- לבשל כ-10 דקות, להכניס הבשר ולבשל עוד כ- 10 דקות.
- להוסיף הפסאטה, המים ורסק העגבניות -לערבב היטב.
- לתבל במלח, פלפל וסוכר, להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה נמוכה מאד, כדי לאדות הרוטב.
- לבשל על להבה נמוכה כשעה וחצי - בבישול אטי.
- לטעום ולתקן טעמים.
- להגיש עם פסטה.
- להגיש עם פרמזן.