רוטב לפסטה מהיר מאד (משך הכנתו כמשך בישול הפסטה עצמה), עשיר ומגוון מאד בטעמיו.
מרכיבים: | |||
150 גרם | ארטישוק בשמן - מוצר איטלקי | ||
2 שיני שום | שיניים פרוסות | ||
מיץ לימון | הכמות לפי הטעם אישי | ||
עגבניות מיובשות בשמן זית | חופן קצוץ גס | ||
1 כפות | טפנד - רסק זיתים שחורים | ||
1/3 כוס | שמן זית | ||
מלח ים לפי הטעם | |||
פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם | |||
בזיליקום | עלים קרועים ביידים - כמה שאוהבים | ||
3 כדורי מוצרלה | הכדורים קרועים בידיים | ||
אופן ההכנה:
לטגן השום כדקה בשמן זית, להוסיף ארטישוק, מיץ לימון, עגבניות מיובשות, מחית זיתים, מלח ופלפל.
להוסיף מים, לפי הצורך, ממי בישול הפסטה כדי לקבל סמיכות רצויה לרוטב, לבשל 10 דקות על להבה נמוכה.
לטעום ולתקן טעמים.
במקביל להכנת הרוטב, לבשל את הפסטה לפי הוראות היצרן.
להכניס הפסטה המוכנה לרוטב החם (הרוטב מחכה לפסטה), לפזר הבזיליקום והמוצרלה, לערבב ולהגיש.