ריבת ילדותי, שהוכנה בבית ועד היום טעמה אתי. בכל נסיונותי לקנות ריבה מוכנה - זה לא היה זה. ניסיתי מיגון מתכונים, שילבתי בין מתכונים ובסוף, בינגו, ההתעקשות השתלמה. שיחזרתי את הטעם.
באהבה לאוהבי הפובידל.
באהבה לאוהבי הפובידל.
מרכיבים: | |||
2 קילו | שזיף - שזיף שגיב, אובלי, כהה ולא עגול | ||
1 קילו | סוכר | ||
מיץ לימון - מחצי לימון | |||
אופן ההכנה:
רוחצים היטב את השזיפים, חוצים לשנים ומגלענים.
מכניסים לסיר את השזיפים, מיץ הלימון והסוכר ומביאים לרתיחה.
מכאן יש שתי אופציות להמשך תהליך ההכנה.
1. האופציה המועדפת עלי - לבשל כ- 9 שעות, זו לא טעות, על
הלהבה הנמוכה ביותר בכיריים, לערבב מעת לעת וזהו - מוכן המעדן.
2. להכניס לתבנית, לרסס מעט שמן מעל השזיפים, כדי שלא יווצר קרום, ולאפות כמו חמין כל הלילה.