ריזוטו מילנז

בעבר כתבתי מתכונים לאתר של שף חיים כהן.
בתחרות עוגות דבש לראש השנה, באתר, זכיתי במקום הראשון, והפרס היה לבשל עם שף חיים כהן.
ריזוטו מילאנז היה המתכון שבשלנו.

מרכיבים:

11/2 כוסות אורז ריזוטו מסוג ארבוריו
5 כוסות ציר עוף, ואם אין, יהיה אמנם פחות טוב, אבל אפשר גם מים עם קוביית מרק עוף
1/2 כוס יין לבן
10 חוטי זעפרן
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
3 עצמות מח עצם– להוציא המח מהעצם ולקצוץ לקוביות קטנות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי – לפי הטעם
1/2 כוס פרמזן מגורר

אופן ההכנה:

1. לציר העוף להוסיף הזעפרן ולבשל עד לרתיחה.
2. בסיר אחר ושטוח, להכניס שמן זית ובצל ולטגן עד שמתרכך ונעשה שקוף.
3. להוסיף מח העצם, ולבשל עוד דקה. להוסיף האורז.
ממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל האורז מכוסה בשמן ובמח העצם.
4. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
5. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד שהיין נספג באורז.
6. ממשיכים להוסיף את ציר העוף, מצקת אחרי מצקת ורק כשהציר נספג באורז
מוסיפים את המצקת הבאה, וכל זאת תוך ערבוב מתמיד.
7. כשהאורז עדיין דייסתי, ו- "אל דנטה", להוסיף החמאה ולערבב היטב.
להוסיף הפרמזן ולהמשיך לערבב.
8. לטעום ולתקן טעמים.

האורז צריך להיות לא יבש, דייסתי קצת, ומידת עשייתו "אל דנטה".

No Comments Yet.

Leave a comment