מרכיבים
======
1/3 כוס שמן זית
4 בצלי שאלוט – קצוצים דק
3 שיני שום – קצוצים דק
2 כוסות אורז לריזוטו - ארבוריו
1 כוסות יין לבן יבש
כ- 3 כוסות ציר עוף רותח, או ירקות, או מים עם קוביית מרק עוף – הכמות תלויה באורז
10 גבעולי אספרגוס
25 גרם חמאה
2 חופנים של פרמזן - מגורר גס
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן ההכנה
========
1. לטגן הבצלים בשמן, תוך ערבוב, עד שנעשה שקוף. להוסיף השום ולטגן עוד כדקה.
2. להוסיף האורז ולערבב היטב, להוסיף היין ולערבב, עד שנספג כולו באורז.
3. להתחיל להוסיף הציר הרותח, בכל פעם מצקת אחת ולערבב, כשהציר נספג, להמשיך את התהליך עד שהריזוטו נעשה מוכן ואל-דנטה.
הריזוטו לא צריך להיות יבש, אלא קצת במרקם דייסתי.
4. במקביל, מכינים את האספרגוס, מסירים את חלקו התחתון של האספרגוס, שלא ראוי למאכל, חותכים אותם לחתיכות בנות 1.5 ס"מ, ומבשלים במים רתוחים ומומלחים, כ- 5 דקות.
האספרגוס צריך להישאר קריספי ולא לאבד את צבעו, ולכן מיד אחרי הבישול להעבירו למים עם קרח.
5. כשהאורז כמעט מוכן, להוסיף את האספרגוס, מלח ופלפל שחור ולהמשך לבשל עוד 5 דקות.
6. להוסיף החמאה והפרמזן לערבב היטב ולהגיש.
7. בעת ההגשה, לפזר עוד פרמזן על כל מנה.