שוקיים עוף עם פירות יבשים

המרכיבים:

12 שוקי עוף
1/2 כוס שזיפים מיובשים, מגולענים
1/2 כוס משמשים מיובשים
1/2 כוס חמוציות
1 ראש שום - חצוי לרוחב
1 בצל גדול - פרוס
2 כפות סילן
2 כפות חרדל
1 כוס מים
1 כף אבקת מרק עוף
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מלח - לפי הטעם - להיזהר בכמות המלח יש בתבשיל אבקת מרק
פלפל שחור - לפי הטעם
5 תפוחי אדמה - חתוכים לרבעים - אופציה

אופן ההכנה:

1. לערבב היטב הסילן, חרדל, אבקת מרק, צ'ילי, מלח ופלפל. להכניס העוף ושיהיה מצופה כולו במישרה, כחצי שעה ובמקרר.
2. להניח השוקיים בתבנית אפיה ולפזר מעל את כל הפירות היבשים.
3. לפזר את הבצל, השום והמים.

4. לפזר את תפוחי האדמה - אופציה.
5. לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור 180 מעלות כשעה וחצי.
מעת לעת לבדוק שיש מספיק נוזלים במאפה.
6. להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד כ-10 דקות או עד שהמאפה משחים.

No Comments Yet.

Leave a comment