מנה נפלאה שאכלתי במסעדת רוטנברג שבקיבוץ גשר.
ניסיתי לשחזרה והצלחתי.
מרכיבים:
16 יחידות שרימפס - קלוף ומנוקה - 4 שרימפס לסועד
פולנטה מטוגנת - ראה מתכון שלי לפולנטה מטוגנת
הרוטב
1/2 קופסה עגבניות מרוסקות משומרות
שמנת לבישול
2 ענפי בזיליקום - להוציא בתום הבישול
3 ענפי תימין - להוציא בתום הבישול
מלח ים - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
3 שיני שום - כתושות
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
הרוטב:
לטגן קלות את השום בשמן זית, להוסיף את כל מרכיבי הרוטב, בלי השמנת, ולבשל על להבה בינונית עד שהרוטב נעשה סמיך.
להוסיף השרימפס והשמנת ולבשל עוד מספר דקות עד שמסמיך והשרימפס מאדימים.
אופן ההגשה:
מניחים על צלחת שטוחה פרוסת פולנטה מטוגנת, ומעליה מזליפים את הרוטב.
בתיאבון.