מרכיבים: | |||
10 | שרימפס - בגודל ג'מבו או קריסטל | ||
2 שיני שום | קצוצות דק מאד | ||
1/3 כוס | יין לבן חצי יבש | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - גרוס טרי, לפי הטעם | |||
כף פטרוזיליה קצוצה דק מאד | |||
75 גרם | חמאה חתוכה לקוביות | ||
לימון מיץ מחצי לימון |
אופן ההכנה:
להכניס למחבת את השום והיין הלבן ולבשל עד לצמצום הרוטב.
להוסיף מלח ופלפל שחור ופטרוזיליה.
להנמיך את הלהבה ולהוסיף את החמאה, לערבב היטב עד להמסתה, להוסיף מיץ לימון ולבשל עוד דקה.
להוסיף את השרימפס, להגביר את הלהבה ולבשל כ- 3 דקות, עד שהשרימפס משנים צבעם והופכים לכתום.
בישול יתר הופך את השרימס ל"גומי".
להגיש מיד עם יין לבן ולא לשכוח את הלחם לרוטב, "זה מעשה שלא יעשה", עד כדי כך הרוטב מדהים.