תבשיל זה אכלתי, לראשונה, במסעדת קרן של חיים כהן.
לימים אכלתי את המעדן במסעדת ארנסטו, וארנסטו נתן לי טיפ,
להכניס לתבשיל שוקולד מריר טוב, לשידרוג המנה, ואכן זה היה
מעדן, שאכלתי עם הידיים וליקקתי את העצמות.
המרכיבים:
1 זנב שור - חתוך לחוליות
2 בצלים גדולים - קצוצים לקוביות קטנות
1 כרשה - חתוכה לקוביות קטנות
4 ענפי סלרי בלי העלים - חתוך לקוביות קטנות
3 גזרים - חתוכים לקוביות קטנות
2 שיני שום - כתושות
3 קוביות שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
2 עלי דפנה
3 ענפי טימין - רק העלים
2 כוסות יין אדום יבש
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
3 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. לסיר כבד להכניס השמן עם הבשר, לטגן עד לסגירת הבשר ולהוציאו מהסיר.
2. להכניס לסיר את הבצל, כרשה, סלרי, גזר ולטגן עד שהירקות שקופים.
3. להוסיף השום, עלי דפנה, טימין, יין, מלח ופלפל שחור, לבשל יחד מספר דקות.
4. להחזיר הבשר לסיר, להוסיף המים, להביא לרתיחה ולבשל בין שש לשבע שעות.
עד שהבשר רך ונפרד מהעצם.
5. להוסיף השוקולד ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.
6. לבדוק במהלך הבישול שיש מספיק נוזלים, אם לא, להוסיף עוד מים, הרוטב צריך להישאר סמיך.
להגיש עם קוביות תפוחי אדמה - ראה מתכון באתר