מרכיבים
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
חופן גדול של עגבניות שרי שונות (צהוב, תמר, חומות וכו') - חצויות
2 זוקיני חתוך לקוביות
1 חציל חתוך לקוביות
1 חבילת ניוקי - מבושל לפי הוראות היצרן
1/2 כוס מים - לפי הצורך
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי - לפי הטעם
צרור קטן של תימין
חופן פרמזן מגורר - לטבעונים לוותר
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
1. להזהיב בשמן את הניוקי ולהוציא מהסיר.
2. להזהיב הבצל מספר דקות ולהוסיף השום - להמשיך ולטגן עוד מספר דקות - להיזהר שהשום לא יישרף.
3. להוסיף את יתר המרכיבים, לבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהירקות רכים.
4. להוסיף הניוקי ולבשל מספר דקות עד שהניוקי סופגים את טעמי הירקות.
5. לערבב ולטעום ולתקן התיבול.
6. להגיש חם עם קישוט תימין ופרמזן מעל.
לטבעונים - בלי פרמזן.
בתיאבון