מרכיבים: | |||
2 סלסילות | תות - שלמים מנוקים היטב ובלי העוקצים | ||
8 כפות | סוכר | ||
4 כפות | קוואנטרו | ||
1 כוס | קמח לבן - לקרמבלס | ||
1/2 כוס | סוכר - לקרמבלס | ||
100 גרם | חמאה - קרה וחתוכה לקוביות לקרמבלס | ||
6 כפות | חומץ בלסמי - לסירופ - מצומצם עד לידי סירופ מתקתק - או 2 כפות בלסמי מיושן | ||
3 כפות | דבש - לסירופ | ||
250 גרם | מסקרפונה - לקרם | ||
100 גרם | אבקת סוכר - לקרם | ||
1 כפית | תמצית וניל - לקרם | ||
1 | שמנת מתוקה | ||
אופן ההכנה:
1. להכניס לקערה את התותים, הסוכר והליקר, לערבב היטב ולהשהות עד שהסוכר נמס. התותים מגירים את הנוזלים ונוצר סירופ טעים מאד.
2. לחמם תנור ל- 180 מעלות, לערבב ביד את שלשת מרכיבי הקרמבלס עד לקבלת פירורים. להכניס לתבנית אפיה ולאפות עד שמזהיב מעט.
3. להכניס את הבלסמי והדבש לכלי קטן, לערבב היטב ולבשל כ- 10 דקות עד שהרוטב מצטצמם לכדי שליש.
יש להזהר בתהליך זה שהסירופ לא יתגבש, אלא יגיע לרמת סמיכות של סירופ.
כאמור, לחילופין ואף מומלץ, 4 כפות חומץ בלסמי מיושן.
4. להקציף השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר.
5. להוסיף מסקרפונה ותמצית וניל והמשיך להקציף כדקה עד שהקרם נעשה אורירי.
הרכבת המנה:
ל- 6 גביעים שקופים - מחלקים את התותים עם הסירופ שלהם.
מזליפים קצת בלסמי מיושן.
מניחים מעל קצת קרם מסקרפונה. מעל קצת קרמבלס (פירורים)