מרכיבים: | |||
1 חבילה | תחתיות ארטישוק - קפוא | ||
לתערובת הבשר | |||
0.5 קילו | בשר בקר טחון | ||
1 תפוח אדמה מגורר | |||
1 | ביצה | ||
1 בצל מגורר | |||
2 כפות פירורי לחם | |||
1 | שורש סלרי - מגורר בפומפיה | ||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - (גרוס טרי) לפי הטעם | |||
לרוטב | |||
סלרי עלים - הרבה וקצוץ דק | |||
מיץ לימון - לפי הטעם | |||
מלח ים - לפי הטעם | |||
פלפל שחור - לפי הטען | |||
לציפוי הממלאים | |||
5 כפות | קמח | ||
2 | ביצים | ||
שמן קנולה - לטיגון הממולאים | |||
1 כוס | ציר כלשהו או מים - לבישול הממולאים | ||
אופן ההכנה:
1. להפשיר הארטישוק במקרר.
2. להכין את תערובת המילוי (הבשר) מכל מרכיבי תערובת הבשר.
3. למלא תחתיות הארטישוק עם גבעה קטנה.
4. לטבול הממולאים בקמח וביצה ולטגן בשמן קנולה משני הצדדים.
5. לסדר בסיר רחב בשכבה אחת, להוסיף שאריות השמן מהטיגון, מיץ לימון, עלי סלרי קצוצים, מלח, פלפל וציר ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה.
להגיש עם אורז לבן וסלט ירוק - ארוחת מלכים.