רכיבים:
1 חבילה תחתיות ארטישוק של סנפרוסט
למילוי:
0.5 ק"ג סייטן טחון, בטעם טבעי
2 כפות קמח
3 כפות פרורי לחם
1 שורש סלרי מגורר
מלח ופלפל שחור
לרוטב:
5 כפות עלי סלרי קצוצים
1 כוס ציר ירקות או מים
מיץ לימון לפי הטעם
מלח ופלפל שחור
קמח - לציפוי הארטישוק
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- להפשיר תחתיות הארטישוק במקרר.
- לערבב היטב את מרכיבי המילוי.
- למלא הארטישוקים במילוי, עם גבעה קטנה.
- לטבול את הארטישוקים בקמח ולטגן במחבת גדולה בשני הצדדים.
- באותה מחבת לסדר את הארטישוק בשכבה אחת.
- להוסיף הסלרי, ציר, לימון, מלח ופלפל שחור.
- להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה. מעת לעת לבדוק שיש נוזלים.
- לטעום ולתקן טעמי הלימון, מלח ופלפל שחור.