תחתיות ארטישוק ממולאות – טבעוני

רכיבים:

1 חבילה תחתיות ארטישוק של סנפרוסט

למילוי:

0.5 ק"ג סייטן טחון, בטעם טבעי

2 כפות קמח

3 כפות פרורי לחם

1 שורש  סלרי מגורר

מלח ופלפל שחור

לרוטב:

5 כפות עלי סלרי קצוצים

1 כוס ציר ירקות או מים

מיץ לימון לפי הטעם

מלח ופלפל שחור

 

קמח - לציפוי הארטישוק

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. להפשיר תחתיות הארטישוק במקרר.
  2. לערבב היטב את מרכיבי המילוי.
  3. למלא הארטישוקים במילוי, עם גבעה קטנה.
  4. לטבול את הארטישוקים בקמח ולטגן במחבת גדולה בשני הצדדים.
  5. באותה מחבת לסדר את הארטישוק בשכבה אחת.
  6. להוסיף הסלרי, ציר, לימון, מלח ופלפל שחור.
  7. להביא לרתיחה ולבשל על להבה נמוכה כחצי שעה. מעת לעת לבדוק שיש נוזלים.
  8. לטעום ולתקן טעמי הלימון, מלח ופלפל שחור.

 

No Comments Yet.

Leave a comment