אורז לבן אחר

המתכון הוא מבית היוצר של בתי, שקבלה אותו מבשלנית איטלקית באיטליה

מרכיבים
1 כוס אורז - יסמין או בסמטי
2 כוסות מים
5 כפות שמן זית
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
1. לשטוף היטב את האורז עד להסרת העמילן.
2. להשרות שעה במים נקיים עם מלח.
3. לשטוף שוב מהמלח והעמילן.
4. להכניס השמן לסיר, להוסיף האורז המסונן, ולטגן מספר דקות עד שהאורז מזהיב ומצופה כולו בשמן.
5. להוסיף המים, מלח ופלפל ולבשל על להבה גדולה, בלי מכסה, עד לאידוי כל הנוזלים.
6. להנמיך הלהבה, לכסות הסיר במגבת ובמכסה ולבשל עוד 20 דקות.
7. לכבות האש ולהשאיר עוד 20 דקות לספיחת יתרת הנוזלים וריכוך האורז.
8. לערבב במזלג, בעדינות, כדי לפורר האורז.

בתיאבון, אורז אחר.

Comments are closed.