ברבוניה עם תרד וביצה עלומה

מנה מיטולוגית מהמסעדה המיטולוגית, קרן, של חיים כהן.

מנה זו לא ממתינה לסועדים, הם ממתינים לה.

המרכיבים: (ל- 4 מנות)

100 גרם בצק עלים
300 גרם תרד
25 גרם חמאה
1/4 כוס שמן זית
1 שן שום - כתושה
2 כפיות מיץ לימון טרי
4 ביצים
8 דגי ברבוניה - מנוקים ע"י מוכר הדגים
3 כפות קמח
1 ביצה - טרופה עם כפית מים
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
1 כף חומץ - לבישול הביצים
מים - לבישול הביצים
יוגורט כבשים סמיך טוב - אני אוהבת את גד בצנצנת כחולה
שמן זית - להגשה

אופן ההכנה:

1. לפתוח עלה בצק עלים באורך 15 ס"מ וברוחב 8 ס"מ ולחלק אותו לארבעה משולשים.
2. לאפות משולשי הבצק בתנור 180 מעלות עד שמזהיב והבצק מתנפח.
3. לאדות התרד עם החמאה, מיץ לימון, השום, כף מים, מלח ופלפל שחור.
4. כשהתרד מתכווץ, לסנן אותו ולקצוץ אותו היטב. (את התרד ניתן להכין מראש ולחמם לפני ההגשה ורק אז לקצוץ אותו).
5. הביצים העלומות - חובה להשתמש בביצים טריות מאד.
להרתיח מחבת רחבה מאד עם מים וחומץ, כשהמים רותחים קלות, להכניס את הביצים אחת אחת ולבשל כשלוש דקות, להוציא בזהירות מהמים למי קרח, להפסקת תהליך הבישול. החלבון מתגבש ואילו החלמון נשאר נוזלי.
גם את בישול הביצים ניתן להכין מראש, לפני ההגשה להכניסן שוב למים רותחים לכחצי דקה בלבד.
6. לערבב הקמח, מלח ופלפל שחור ולצפות את הדגים, לנער הדגים היטב מיתרת הקמח, לטבול
בביצה ושוב בקמח ולטגן בשמן זית על שני הצדדים, טיגון קצר, כי הדגים קטנים מאד.

הרכבת המנה:

על צלחות הגשה גדולות ויפות, מניחים ערמת תרד, מניחים מעליה את הדגים, מעל מניחים הביצה, מקשטים (מעמידים) משולש בצק עלים אפוי, מוסיפים כפית יוגורט ומזליפים מעל טיפות של שמן זית.

Comments are closed.